6 punkter som er bra for deg og miljøet

 

  1. Mer av plantebaserte produkter

Vi bruker mindre energi og ressurser om vi spiser mer grønnsaker og plantebaserte alternativer til kjøtt, samtidig som det er bra for helsen.

  1. Mer av fisk som er bærekraftig fisket

Fisk er generelt mindre miljøbelastende enn kjøtt, men noen bestander er utrydningstruet. Dermed arbeider vi for at vår fisk skal være så bærekraftig fisket som mulig. En stor andel av produktene er MSC merket.

  1. Mer av sesongens råvarer

Unngår å brukeråvarer som reiser verden rundt med fly før den havner på middagsbordet. I tillegg til å spare miljøet, er sesongvarer som oftest også billigst.

  1. Mer av klimasmarte supper

Råvarene i våre supper tørkes tett på der de dyrket. Dermed unngår man å frakte store mengder vann, og med det reduseres klimagassutslippene ved transport betraktelig.

  1. Styr unna palmeolje

Det hugges og brennes enorme områder med regnskog for å plante oljepalmer hvert år. For å bidra til å bevare regnskogen inneholder derfor ingen av våre produkter palmeolje.

  1. Kast mindre mat

Det er ikke bærekraftig å kaste mat, verken for lønnsomheten, miljøet eller samfunnet. Gode bestillingsrutiner, mindre tallerkenstørrelser, tilby restene hjem i Goodiebag eller samarbeid med ToGoodToGo er eksempler på tiltak som kan bidra til mindre matsvinn.