Idun

Varemerket Idun stammer fra 1932 da De forenede Bakeres gjærfabrikk i Moss etablerte et datterselskap, Det norske eddikbryggeri, som produserte eddik og sennep under merket Idun.

Mange år senere, i 1991, ble selskapet Idun en del av Stabburet AS. I generasjoner har Idun vært en favoritt i norske hjem og løftet smaken på all slags mat. Vi har et bredt utvalg av dressinger, sauser, ketchup og sennep.

Idun Tomatketchup så dagens lys i 1960 og har siden blitt en del av den norske folkesjela. Idun Tomatketchup er proppfull av tomater, hele 2 kg tomater til 1 kg ketchup på de fleste varianter. Det høye tomatinnholdet kombinert med den ikoniske flasken gjør at Idun Tomatketchup har en høy standing i de norske hjem. Idun Tomatketchup er selvsagt helt uten konserveringsmidler.

Ketchup finnes i de fleste land, men smaken og konsistensen varierer ut i fra måten vi bruker den. Eksempelvis skal den norske Idun ketchup ligge godt på pølsa, mens man i Danmark ikke har samme kravet da man gjerne dypper pølsa ned i ketchupen. Derfor tar man også hensyn til dette når man lager ketchup. I Norge liker man spesielt også å kjenne smaken av tomat i ketchupen, derfor har vi i Norge en stor andel av tomat i ketchupen.