Kylling- og karrisuppe med ris

Porsjoner
10

Ingredienser

  • 130 g smør
  • 120 g hvetemel
  • 2.5 liter TORO Kjøttglace Kylling
  • 150-200 g eple
  • 250 g stangselleri
  • 200 g løk
  • 150 g ris
  • 2 ss karri
  • 200 g hønsekjøtt eller salatkjøtt av kylling
  • 400 g hakkede tomater (hermetiske)
  • 1-2 ts kajennepepper
  • 3 dl kremfløte eller yoghurt
  • Korriander, hakket

Fremgangsmåte

Rør ut 20 g kjøttglace kylling per liter kokende vann.

Kutt eple, selleri og løk i terninger.

Varm opp smøret i en kasserolle. Sviss grønnsakene og eple til de er blanke og myke.

Ha i ris, karri og cayennepepper og la det røste noen minutter under røring.

Strø over melet og bland godt. Hel over den varme kraften og tilsett tomatene, kokk opp under omrøring. La det småkoke til risen er ferdig kokt, ca .18 minutter, rør om av og til.

Smak til med mere kjøttglace kylling og kajennepepper om ønskelig.

Ha i fløte eller yoghurt og kjøtt, gi suppen et raskt oppkok.

Dryss en rikelig hakket koriander over skålen før servering.