Purre- og potetsuppe med bacon og grønnsaker

Porsjoner
10

Ingredienser

  • 80 g smør
  • 400 g purreløk, kun den hvite delen
  • 1.2 kg poteter i terninger
  • 2.5 L TORO Lys Buljong
  • Pepper
  • 2 dl kremfløte
  • 300-400 g grønnsaker i julienne

Fremgangsmåte

Kutt den hvite / lyse delen av purreløken i ringer og vask godt.

Smelt smøret i en kasserolle og sviss purreløken på svak varme til den er myk, men ikke brun.

Ha over 2,5 liter vann og 25 g (1ss) lys buljong. Ha oppi potetene og la det småkoke i 20 – 30 minutter.

Kjør suppen med stavmikseren til en glatt pure, tilsett fløte og om ønskelig spe på med mer vann. Smak til med lys buljong og pepper.

Garner suppen med sprøbakt bacon og smørdampede grønnsaksstrimler. Pynt med litt grønnoliven olje om ønskelig.

Server med godt brød og smør.